Στο σφυρί ένα κομμάτι από τη σκάλα του Πύργου του Άιφελ

Στο σφυρί ένα κομμάτι από τη σκάλα του Πύργου του Άιφελ

Ένα κομμάτι της σκάλας του Πύργου του 'Άιφελ θα βγει στο σφυρί στα τέλη Νοεμβρίου στο Παρίσι από τον ArtCurial, μετά την έκθεσή του στην έδρα του γαλλικού οίκου δημοπρασιών στον κυκλικό κόμβο των Ηλυσίων Πεδίων.

'Υψους 4,3 μέτρων και αποτελούμενο από 25 σκαλοπάτια, το κομμάτι αυτό προέρχεται από την ελικοειδή κλίμακα του μνημείου που χρονολογείται από το 1889, η οποία ένωνε τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο. Ανήκει σε καναδική ιδιωτική συλλογή και εκτιμάται μεταξύ 40.000 και 60.000 ευρώ.

Αυτό το μικρό κομμάτι της "Dame en Fer" (Σιδηρά Κυρία) όπως οι Γάλλοι αποκαλούν συχνά τον Πύργο, θα τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Artcurial την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου για να εκτεθεί στο κοινό για 20 ημέρες πριν διατεθεί σε δημοπρασία στις 27 του μηνός.

Το 1983, η εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα μεταξύ των δύο τελευταίων ορόφων του Πύργου 'Αιφελ είχε οδηγήσει στην αποσυναρμολόγηση μιας σκάλας. Στη συνέχεια, η ιστορική κλίμακα κόπηκε σε 24 κομμάτια, ύψους 2 έως 9 μέτρων. Διάφορα κομμάτια της σκάλας αυτής εκτίθενται σε μεγάλα μουσεία και σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο. Συχνά, ορισμένα κομμάτια διατίθενται εκ νέου σε δημοπρασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.