Ο ΠΙΣ παρέδωσε το ψήφισμα της έκτακτης ΓΣ στον Υπουργό Υγείας

Ο ΠΙΣ παρέδωσε το ψήφισμα της έκτακτης ΓΣ στον Υπουργό Υγείας

Το ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), το οποίο περιλαμβάνει τις πέντε προϋποθέσεις των ιατρών μελών του Συλλόγου για συμμετοχή στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), παρέδωσε την Τετάρτη (31/10) στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου αντιπροσωπεία του ΠΙΣ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, διάρκειας περίπου δύο ωρών, που έγινε στο Υπουργείο Υγείας, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου είπε ότι «μέσα από την ανάλυση των πέντε βασικών πτυχών του ψηφίσματος έγινε μία καταρχήν εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και συνεχίζουμε».

Ερωτηθείς κατά πόσον έγινε κάποια συζήτηση για ενδεχόμενη συνάντηση του ΠΙΣ με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), ο κ. Αγαθαγγέλου είπε ότι «έγινε κάποια συζήτηση» και ανακοίνωσε ότι ο ΠΙΣ δεν θα προχωρήσει σε οποιανδήποτε διαπραγμάτευση στο παρόν στάδιο.

«Θα δοθεί το ψήφισμα επίσημα και στον ΟΑΥ» στο πλαίσιο της υποχρέωσης του ΠΙΣ να το δώσει σε όλους οι οποίοι είναι εμπλεκόμενοι φορείς στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «μέσα από την απάντηση και τη δεσμευτική θέση του ΟΑΥ πάνω στις πέντε βασικές αρχές, θα τις αξιολογήσουμε και συνεχίζουμε».

«Στόχος και σκοπός είναι η εφαρμογή ενός βιώσιμου, ποιοτικά αναβαθμισμένου εθνικού συστήματος υγείας έτσι ώστε ο Κύπριος πολίτης να απολαμβάνει πραγματικές αναβαθμισμένες υπηρεσίες και έτσι του αξίζει», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.