Σε απεργία κατέρχονται οι ιατροί στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Πάφου

Σε απεργία κατέρχονται οι ιατροί στις Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Πάφου

Σε απεργία κατέρχονται από αύριο Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του τμήματος.

Συγκεκριμένα οι ιατροί θα απέχουν από την εργασία τους για δυο ώρες καθημερινά από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 2.30 το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

Εξαγγέλλοντας τα απεργιακά μέτρα δήλωσαν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές των ασθενών.

Αυτή τη στιγμή στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου εργάζονται δέκα ιατροί ενώ για να μπορεί χωρίς προβλήματα να διεκπεραιωθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα πρέπει να εργάζονται τουλάχιστον 13, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι του τμήματος.

Οι ιατροί εξέφρασαν έντονη απαρέσκεια για το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει καν απαντήσει στις επιστολές τους, στις οποίες καταγράφονται τα προβλήματα με αίτημα την άμεση επίλυσή τους. Πέραν της υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό παρατηρούνται και ελλείψεις σε αναλώσιμα, όπως κατήγγειλαν.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.