ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Κατάθεση δυο ποδοσφαιριστών για παράνομη χορήγηση ουσιών

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Κατάθεση δυο ποδοσφαιριστών για παράνομη χορήγηση ουσιών

13:16 - Καταθέσεις φωτιά στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, έδωσαν δυο ποδοσφαιριστές.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τους Παναγιώτη Λοϊζίδη και Παναγιώτη Φραγκέσκου, οι οποίοι αναγκάζονται να σταματήσουν το ποδόσφαιρο, λόγω καρδιολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, οι δυο παίκτες -μαζί με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρο Νεοφυτίδη- μετέβησαν γύρω στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (01/11) στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και έδωσαν κατάθεση, προβάλλοντας κάποιους ισχυρισμούς. 

Μεταξύ άλλων φέρονται να υποστήριξαν ότι κατά την σεζόν 2017-18 κι ενώ αγωνίζονταν στην Αλκή, άτομο που συνεργαζόταν με τον σύλλογο τους χορήγησε ουσίες μέσω σύριγγας, χωρίς να τους διευκρινιστεί ακριβώς για ποιες ουσίες πρόκειται. Το θέμα που σύμφωνα με πληροφορίες μας τίθεται αρχικά, είναι κατά πόσον το εν λόγω άτομο μπορούσε -βάσει νομολογίας- να χορηγήσει κάποιο σκεύασμα.

Το ThemaOnline έχει ήδη καλέσει τηλεφωνικώς (η ώρα 13:14, 01/11) τον πρόεδρο της Αλκής, Άντη Λόππα, προκειμένου να του δώσει το βήμα για να τοποθετηθεί αν το επιθυμεί, ωστόσο η κλήση μας δεν απαντήθηκε.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (15:40): Τοποθέτηση Αλκής για το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα –Επιβεβαίωση από ΠΑ.Σ.Π.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ Βάσο Οικονόμου, ζητώντας του να μας κατατοπίσει για τη νομολογία σε σχέση με την χορήγηση ιατρικού σκευάσματος.

Μας ανέφερε συγκεκριμένα: «Η νομοθεσία της Κυπριακής Πολιτείας ξεκαθαρίζει σαφώς ότι οποιαδήποτε χορήγηση σκευάσματος σε κάποιο άτομο με στόχο τη θεραπεία ή την ενίσχυση της αντοχής και της επίδοσης αυτού του προσώπου, θεωρείται ιατρική πράξη και πρέπει να γίνεται από εγγεγραμμένο γιατρό ή από πρόσωπο που είναι εντεταλμένο από γιατρό. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει ποινικό αδίκημα. Αναφέρομαι στον νόμο Περί Αντιποίησης του Ιατρικού Επαγγέλματος».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE