ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παρών ο Γενικός Εισαγγελέας στην δικαστική διαμάχη με τον τέως Υπαρχηγό Αστυνομίας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παρών ο Γενικός Εισαγγελέας στην δικαστική διαμάχη με τον τέως Υπαρχηγό Αστυνομίας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας βρέθηκε ο τέως Υπαρχηγός Αστυνομίας Ανδρέας Κυριάκου, την Παρασκευή (2/11).

Της Γεωργίας Παππούτα 

Το παρών του στην δικαστική αίθουσα έδωσε και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, στη θέση της Κατηγορούσας Αρχής.

Μετά από απόφαση στις 29 Ιουνίου, να παραδοθεί στον τέως Υπαρχηγό το ποινικό πορίσμα για το ενδεχόμενο διαφθοράς στην Αστυνομία, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει κατά πόσο η κατηγορούσα αρχή έχει συμμορφοθεί ή όχι.

Ο κ.Κληρίδης αποκάλυψε πως ο λόγος που δεν παραχωρούν το πόρισμα στην ολότητα του, είναι οι πληροφορίες που έχουν για διαφθορά στην Αστυνομία. Μάλιστα, τόνισε πως το πόρισμα που δεν παρέδωσε ετοιμάστηκε για άλλους σκοπούς.

Ο δικηγόρος του πρώην Υπαρχηγού Αντρέα Κυριακού, Άντρος Πελεκάνος προχώρησε με αίτημα για δικαστική κατάχρηση και αγόρευσε για διακοπή, κάτι που δεν δέχθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Η υπεράσπιση του κ.Κυριάκου ήταν ξεκάθαρη πως δεν υπήρχε συμμόρφωση εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής, εφόσον η εντολή του δικαστηρίου ήταν να δοθεί το ποινικό πόρισμα, ενώ όπως εξήγησε ο κ.Πελεκάνος τους δόθηκαν μερικές σελίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά απο εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, το πόρισμα δόθηκε ολόκληρο στο Δικαστήριο για να επιθεωρηθεί. Αποτέλεσμα αυτού ο δικαστής να διακόψει την διαδικασία και στις 9 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστή κατά πόσο η Κατηγορούσα Αρχή έχει συμμορφωθεί με το διάταγμα για την παράδοση του πορίσματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE