Ο Τραμπ κατηγόρησε τα MME ότι «υποκινούν τη βία» στη χώρα

Ο Τραμπ κατηγόρησε τα MME ότι «υποκινούν τη βία» στη χώρα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης, που τα αποκάλεσε και πάλι "Fake News", ότι "υποκινούν τη βία" στη χώρα, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση ενός νεοναζί στη συναγωγή "Δέντρο της Ζωής" στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας.

"Υποκινείτε τη βία με τις ερωτήσεις σας" απάντησε ο Τραμπ σε μια δημοσιογράφο όταν εκείνη τον ρώτησε αν θεωρεί ότι η ρητορική του έχει συμβάλει στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη χώρα.

"Πολλοί δημοσιογράφοι υποκινούν τη βία επειδή δεν γράφουν την αλήθεια (...) Τα μέσα Fake News υποκινούν τη βία", πρόσθεσε, μιλώντας από τον κήπο του Λευκού Οίκου, λίγο πριν αναχωρήσει για μια προεκλογική συγκέντρωση στη Δυτική Βιρτζίνια. "Αν τα μέσα ενημέρωσης έγραφαν με ακριβή και αμερόληπτο τρόπο θα υπήρχε πολύ λιγότερη βία στη χώρα μας", συνέχισε.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί συχνά τα μέσα ενημέρωσης, που τα έχει επίσης χαρακτηρίσει "εχθρούς του λαού". "Υπάρχει μεγάλη οργή στη χώρα μας που συνδέεται με τη λανθασμένη και συχνά ανέντιμη διαχείριση της πληροφορίας", είχε δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Στήνουν το τραπέζι για την πενταμερή: Με συγκεκριμένες προτάσεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στη Γενεύη - Είδε και απήλθε η Ντι Κάρλο

Υπό τον φόβο ενός αδιεξόδου, αλλά και των γνωστών θέσεων που αναμένεται να επαναλάβει η τουρκική πλευρά στην πενταμερή διάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατέθεσε ενώπιον της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο συγκεκριμένες ιδέες, οι οποίες πρώτο, θα υποβοηθήσουν τη διαδικασία κατά την πενταμερή διάσκεψη χωρίς να υπάρξει αδιέξοδο και δεύτερο, θα απομακρύνουν τον κίνδυνο, να μπει στο τραπέζι η θέση Τατάρ, για λύση δύο κρατών. Υποδεχόμενος την κα. Ντι Κάρλο το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε πως το status quo δεν μπορεί να αποτελέσει  τη λύση του κυπριακού και όσο περνάει ο καιρός, η κατάσταση επιδεινώνεται.

BEST OF TOTHEMAONLINE