«Έσπασε το ρόδι» στην Κρήτη για τον Απόλλωνα του Μαντζουράκη!

«Έσπασε το ρόδι» στην Κρήτη για τον Απόλλωνα του Μαντζουράκη!

Μεγαλύτερο κλισέ μετά από ένα 0-0 από τη φράση «μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις» δεν υπάρχει στην αθλητική δημοσιογραφία.

Στο ματς του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα ωστόσο ταιριάζει γάντι, καθώς οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, δεν κατάφεραν όμως να το εκμεταλλευτούν και το 0-0 ήρθε αυτονόητα.

Απόλυτα μοιρασμένο υπήρξε το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες στο Γεντί Κουλέ.

Το γεγονός ότι ο Απόλλωνας πήγε στην Κρήτη μετρώντας μόνο ήττες στο πρωτάθλημα γεγονός που τον μετουσίωνε αυτόματα σε αουτσάιντερ της αναμέτρησης και στο πρώτο ημίχρονο η εκτίμηση αυτή έμοιαζε να επιβεβαιώνεται στο έπακρο καθώς η ομάδα της Κρήτης είχε το πάνω χέρι.

Χαρακτηριστικό είναι πως η κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο έφτασε το 68% για τους γηπεδούχους που θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ αν βρισκόταν σε καλύτερη μέρα ο Αραβίδης.

Στην επανάληψη ωστόσο, ο Απόλλωνας έδειξε πως η εξαιρετική εμφάνισή του στο «Καραϊσκάκης» δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα.

Η ομάδα του Μαντζουράκη μεταμορφώθηκε και ειδικά από την στιγμή που μπήκε στο ματς ο Σικαμπάλα και μετά είχε την απόλυτη υπεροχή χάνοντας μάλιστα και ορισμένες πολύ σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

Βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο έλαβε χώρα και η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι όταν στο 54′ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κύργια μέσα στην περιοχή αλλά δεν δόθηκε πέναλτι.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γινόταν αν σε αυτή τη φάση ο ΟΦΗ είχε προηγηθεί αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία.

Και αυτή έγραψε ότι ο Απόλλων είχε την υπεροχή των κινήσεων στην επανάληψη με εξαίρεση ίσως το το τελευταίο δεκάλεπτο οπότε και ο ΟΦΗ ανέκτησε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάτι.

Και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και ο ΟΦΗ έφτασε τους 7 βαθμούς τη στιγμή που ο Απόλλωνας πήρε τον πρώτο της βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος – Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης – Παπάζογλου, Νάστος (65’ Ντίνας) – Κυριακίδης, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (65’ Βουό) – Αραβίδης (80’ Νέιρα).

Απόλλων Σμύρνης (Μαντζουράκης): Χουάντερσον – Στάθης, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλα – Γκίνο, Κονέ – Ντ’ Ούρσο (92’ Τζανετόπουλος), Μπεντινέλι (61’ Σικαμπάλα), Τριάδης (82’ Ακόστα) – Μάντζιος.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE