ΚΥΠΡΟΣ: Νέο «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΑΗΚ την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου «πέφτουν»

ΚΥΠΡΟΣ: Νέο «χαράτσι» στους λογαριασμούς της ΑΗΚ την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου «πέφτουν»

Ακριβά θα πληρώσουν για άλλη μια φορά το ηλεκτρικό ρεύμα οι κύπριοι καταναλωτές, με το «γαϊτανάκι» των αυξήσεων να συνεχίζεται και τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΗΚ το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι ακριβότερο τον Νοέμβριο κατά 4% σε σχέση με τις καταμετρήσεις του Οκτωβρίου την ώρα που οι τιμές πετρελαίου διεθνώς καταγράφουν πτώση τις τελευταίες μέρες.

Αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι η ΑΗΚ χρησιμοποιεί τα αποθέματα καυσίμων προηγούμενων μηνών, τα οποία είχαν αγοραστεί σε πιο ψηλές τιμές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης» τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι αυξήσεις στις χρεώσεις ανήλθε στο 27,7% ενώ 36,9% είναι η αύξηση σε σχέση με το 2016.

Σημειώνεται ότι το κόστος για αγορά καυσίμων από την ΑΗΚ αυξήθηκε μέσα σε ένα χρόνο κατά 47,9% και 75,4% μέσα σε μια διετία (Νοέμβριος 2016-Νοέμβριος 2018).

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές 2026: Όταν τα ψηφοδέλτια γίνονται σωσίβια και τα πρόσωπα καθορίζουν την επιβίωση

Βουλευτικές 2026: Όταν τα ψηφοδέλτια γίνονται σωσίβια και τα πρόσωπα καθορίζουν την επιβίωση

Από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ, μέχρι ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ, ΑΛΜΑ και Οικολόγους – οι παραδοσιακές δυνάμεις αναζητούν ισχυρούς «κράχτες» ενώ νέα πρόσωπα και κινήματα, όπως ο Φειδίας Παναγιώτου και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απειλούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες. Η τρίτη θέση, δεν είναι πια πεδίο διαμαρτυρίας, αλλά στοχευμένη δύναμη, και τα ψηφοδέλτια, θα καθορίσουν ποιοι θα επιβιώσουν.