Το νέο κόμμα της Κύπρου - Πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος -Η δήλωσή του για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Το νέο κόμμα της Κύπρου - Πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος -Η δήλωσή του για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Σάρκα και οστά παίρνει το νέο κόμμα της Κύπρου με Πρόεδρο τον πρώην Βουλευτή και στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού Χρίστο Ρότσα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Ρότσας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, το Σάββατο (10/11) θα γίνει η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα ανακοινωθεί η διακήρυξη αρχών του νέου κόμματος αλλά και το στίγμα που θα έχει.

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ, κατακρίθηκε για τις περιβόητες δηλώσεις του τον Ιούλιο του 2016 όπου υποστήριξε ότι το βράδυ του πραξικοπήματος στη Τουρκία, αν ήμασταν προετοιμασμένοι θα μπορούσαμε να απελευθερώσουμε τα κατεχόμενα συλλαμβάνοντας αιχμαλώτους τους 43.000 Τούρκους στρατιώτες.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές ο κ. Ρότσας είχε στηρίξει τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, αναμένονται νέα δεδομένα και αντιδράσεις στον πολιτικό χώρο της Κύπρου, αφού σε λίγους μήνες έχουμε μπροστά μας τις Ευρωεκλογές.



Έκτορας Γεωργίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.