Καλιφόρνια: Ομογενής μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο μπαρ

Καλιφόρνια: Ομογενής μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο μπαρ

Δώδεκα νεκροί είναι ο θλιβερός απολογισμός του μακελειού που σημειώθηκε χθες, Πέμπτη, σε μπαρ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο δράστης της επίθεσης επέσε, επίσης, νεκρός στο σημείο της επίθεσης.

Μεταξύ των 12 θυμάτων είναι και ο Ελληνοαμερικανός Τηλέμαχος Ορφανός (Telemachus Orfanos), ο οποίος τον Οκτώβριο του 2017 ήταν ένας από τους επιζήσαντες μιας άλλης «τυφλής» επίθεσης ενός ένοπλου, με δεκάδες θύματα.

Ο Ελληνοαμερικανός βρισκόταν στο φεστιβάλ κάντρι μουσικής Route 91 στο Λας Βέγκας, όταν ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ άνοιξε πυρ από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του, σκοτώνοντας 59 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 527, πριν αυτοκτονήσει.

Τότε ο Τηλέμαχος επέζησε αλλά έχασε τη ζωή του σε ένα άλλο μακελειό, αυτό του Thousand Oaks. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά εργαζόταν στο μπαρ Borderline, όπου σημειώθηκε η επίθεση, ήταν μέλος των προσκόπων και είχε υπηρετήσει στο αμερικανικό ναυτικό.

Επιζήσαντες του μακελειού του Λας Βέγκας, συνήθιζαν να συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο μπαρ, προκειμένου να αλληλοστηρίζονται μετά την τραυματική εμπειρία που είχαν ζήσει.



CNN

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE