Τρύπησε ο Πορθητής - 3,5 χιλιάδες μετρά η γεώτρηση

Τρύπησε ο Πορθητής - 3,5 χιλιάδες μετρά η γεώτρηση

Στα 3 χιλιάδες 585 μέτρα βάθος "κατέβηκε" μέχρι στιγμής ο Πορθητής στην γεώτρηση του ανοικτά της Αλάνιας δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προσθέτοντας ότι θα ολοκληρωθεί η γεώτρηση μέσα σε πέντε μήνες.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου, λέγοντας ότι οι τεχνικές του ιδιότητες είναι οι ίδιες με τον Πορθητή. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είπε “ας μην δημιουργηθούν τετελεσμένα”.

Στη συνέντευξή του, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι ο εξοπλισμός του Πορθητή είναι ο πλέον σύγχρονος. “Πριν από λίγο μιλήσαμε με τον διευθυντή μας. Μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει σε βάθος 3 χιλιάδες 585 μέτρα και στόχος μας είναι να φτάσουμε στα 5 χιλιάδες 500. Μακάρι να βρούμε αποθέματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου εκεί. Δεν είναι μια περιοχή που καταθέσουμε τα όπλα. Θα επιμένουμε μέχρι τέλους. Μέχρι να βρούμε θα συνεχίσουμε τις έρευνες”, ανέφερε.
O Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη: “Δεν έχουμε βλέψεις στις πηγές κανενός. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνει κανείς στις δικές μας εργασίες, στις εργασίες μας στις δικές μας περιοχές. Για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα θα πω το εξής. Ας μην δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Δεν θέλουμε να αυξηθεί η ένταση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις δικές μας περιοχές, εκείνοι ας εργαστούν στις δικές τους. Η Τουρκία και η ‘τδβκ’ θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους. Δεν βρίσκουμε σωστό να γίνονται βήματα που παραβιάζουν τα δικαιώματα των ‘πολιτών’ μας στην Κύπρο.”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι διαδικασίες για την αγορά δεύτερου γεωτρύπανου. “Θα το δούμε στο τουρκικά χωρικά ύδατα για να γίνουν δοκιμές. Θα συνεχίσουμε και τις εργασίες γεώτρησης στην Μαύρη Θάλασσα. Οι τεχνικές του ιδιότητες είναι οι ίδιες με εκείνες του Πορθητή. Μπορεί να κάνει δύο γεωτρήσεις το χρόνο”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.