Την Κύπρο για τα ενεργειακά επισκέπτεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Την Κύπρο για τα ενεργειακά επισκέπτεται ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο θα επισκεφθεί από τις 11 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ενεργειακά θέματα, Φράνσις Φάννον.

Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της περιοδίας του, ο κ. Φάννον θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα.

Αναμένεται να  συζητήσουν θέματα που άπτονται της ενεργειακής ασφάλειας και της περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Στην ανακοίνωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ τονίζεται επίσης ότι «το ταξίδι του αμερικανού αξιωματούχου, θα αναδείξει τις οικονομικές ευκαιρίες στον ενεργειακό τομέα για την ανάπτυξη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Φάννον θα συζητήσει επίσης τρόπους με τους οποίους οι τρεις χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προκύπτουν, ώστε να καταστεί εφικτή η περιφερειακή σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE