ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Ουζμπεκιστάν επέδωσε τα διαπιστευτήρια του

Ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Ουζμπεκιστάν επέδωσε τα διαπιστευτήρια του

Ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδας Μαρκίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ουζμπεκιστάν με έδρα την Μόσχα πρόσφατα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών τα διαπιστευτήρια δέχθηκε, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, ο Υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλαζίς Καμίλοφ, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Μαρκίδη για την έναρξη της διπλωματικής του θητείας στο Ουζμπεκιστάν και του ευχήθηκε όπως αυτή αποβεί γόνιμη και παραγωγική.

Από πλευράς του, αναφέρεται ο κ. Μαρκίδης ενημέρωσε τον Ουζμπέκο Υπουργό Εξωτερικών για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και αντήλλαξε μαζί του απόψεις για τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, δίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων του εμπορίου, των επενδύσεων, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Συζητήθηκε, επίσης, η συνεργασία στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας εταιρικής σχέσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουζμπεκιστάν, καθώς και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top