Διαψεύδει η Κυπριακή Κυβέρνηση για συμφωνία με Άγκυρα

Διαψεύδει η Κυπριακή Κυβέρνηση για συμφωνία με Άγκυρα

Διαψεύδει η Κυβέρνηση τουρκικό δημοσίευμα για το περιεχόμενο συνάντησης Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου.

Η Κυβέρνηση, δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, διέψευσε κατηγορηματικά τουρκικό δημοσίευμα ότι στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου του είπε ότι είναι έτοιμος για συμφωνία με την Άγκυρα ώστε να περάσει το φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας και να μεταφερθεί στην Ευρώπη. 

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έγινε τέτοια συζήτηση ή υπάρχει τέτοια διαβεβαίωση», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ.

«Πρέπει να προσέχουμε τις πηγές πληροφόρησης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρωτίστως σημαντικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γεγονός ότι διαβιβάστηκαν στον Πρόεδρο της Τουρκίας οι κοινές θέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυπριακής Δημοκρατίας πως, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, πρέπει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Υπέδειξε ότι μία εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό.