Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας της KPMG πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις σε σχολεία, με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των κινδύνων του διαδικτύου. Οι επισκέψεις σε σχολεία σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο, ο οποίος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης για την κυβερνοασφάλεια σε διεθνές επίπεδο.
«Οι επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας που διαθέτουμε σε όλο τον κόσμο έχουν συνδυάσει τη διασκέδαση με τα στοιχειώδη ζητήματα κυβερνοασφάλειας για τους μαθητές», δήλωσε ο κ. Akhilesh Tuteja, Co-Leader της ομάδας KPMG Global Cyber Security practice. «Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις και οι διαδραστικές συζητήσεις σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας, παρείχαν τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες που έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία σχετικά με τις ανησυχίες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η νέα γενιά στον τομέα αυτό».
Δεδομένης της τεράστιας επιτυχίας της περσινής πρώτης χρονιάς διοργάνωσης του προγράμματος KPMG Global Cyber Day που πραγματοποιήθηκε σε μια καθορισμένη μέρα τον περασμένο Οκτώβριο, φέτος η KPMG διεύρυνε το πρόγραμμα, ορίζοντας κάθε Παρασκευή του μήνα Οκτωβρίου ως μια μέρα KPMG Cyber Day. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην KPMG να προσεγγίσει ακόμα περισσότερους μαθητές για εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την ομάδα της KPMG Global Cyber Security Practice.
«Οι διευθύνοντες σύμβουλοι σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζουν τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν ώστε οι επιχειρήσεις τους να είναι ασφαλείς στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο κ. Bill Thomas, Global Chairman της KPMG. «Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν αφορά πλέον μόνο το τμήμα πληροφορικής μιας επιχείρησης. Οι έξυπνες επιχειρήσεις γνωρίζουν ότι κάθε υπάλληλος πρέπει να διαθέτει ψηφιακές γνώσεις και σχετική κατάρτιση για να μπορεί να αναγνωρίζει και να διαχειρίζεται τους διαδικτυακούς κινδύνους. Όλοι συμβάλλουμε στην προσπάθεια, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων του αύριο θα είναι ασφαλείς στον κυβερνοχώρο. Για αυτό είμαι εξαιρετικά περήφανος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οι επαγγελματίες μας έχουν παραδώσει σε σχολικές τάξεις σε όλο τον κόσμο».
Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε σήμερα, μεγάλος αριθμός νέων καταγράφει πολλές ώρες σύνδεσης στο διαδίκτυο. Είναι ζωτικής σημασίας για τους κυβερνητικούς φορείς, γονείς, εκπαιδευτικούς, οργανισμούς και εμπειρογνώμονες του κλάδου να συνεργαστούν για να εφοδιάσουν τους νέους με τις πληροφορίες που χρειάζονται για να παραμείνουν ασφαλείς είτε είναι συνδεμένοι με το διαδίκτυο είτε όχι. Σύμφωνα με τη μελέτη Children’s Internet Study, που διεξήχθη από το κέντρο για την ασφάλεια και την εκπαίδευση στον κυβερνοχώρο (Centre for Cyber Safety and Education), το 40% των παιδιών έχει συνδεθεί ή συνομιλήσει τουλάχιστον μια φορά με ένα άγνωστο στο διαδίκτυο· 53% από αυτά αποκάλυψαν τον αριθμό τηλεφώνου τους σε ένα άγνωστο, ενώ 11% συναντήθηκαν με ένα άγνωστο και 6% αποκάλυψαν τη διεύθυνση κατοικίας τους.
«Η προσέγγιση μας σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια σε παγκόσμιο επίπεδο δίνει προτεραιότητα στην Ποιοτική Εκπαίδευση (Quality Education) και τη Δια Βίου Μάθηση (Lifelong Learning), σύμφωνα και με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals)», δήλωσε ο Λόρδος Dr. Michael Hastings, Global Head of Corporate Citizenship της KPMG. «Όσο περισσότερα κάνουμε σήμερα για να αυξήσουμε συλλογικά τις δεξιότητες και τις γνώσεις της σημερινής νεολαίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τόσο καλύτερα μπορούμε να προετοιμάσουμε αυτούς τους μελλοντικούς ηγέτες για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του αύριο και να αποτελούν μέρος του ψηφιακού μέλλοντος».
Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα κυβερνοασφάλειας KPMG Global Cyber Day για μαθητές εφαρμόστηκε και στην Κύπρο. Οι επαγγελματίες κυβερνοασφάλειας της KPMG επισκέφθηκαν 23 σχολεία σε όλο το νησί και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε περισσότερους από 3.500 μαθητές ηλικίας 7-16 ετών. Προσαρμοσμένες στην ηλικία των μαθητών, οι παρουσιάσεις προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για το πώς μπορούν να προστατεύονται από τους κινδύνους του διαδικτύου και το πώς μπορούν να ενισχύσουν οι ίδιοι την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Τα θέματα που αναδείχθηκαν φέτος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την προστασία της ηλεκτρονικής ταυτότητας, τον εκφοβισμό στον κυβερνοχώρο, τα διαδικτυακά παιχνίδια και τις κυβερνοαπειλές, στοιχεία που αποδεδειγμένα επηρεάζουν τους μαθητές και τους έφηβους στην καθημερινή τους ζωή.
Λόγω της αυξημένης ζήτησης, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, με στόχο την ενημέρωση μεγαλύτερου αριθμού μαθητών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις