Μάλτα: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Μάλτα: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ύποπτοι για τη δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

Οι ερευνητές έχουν ταυτοποιήσει μια ομάδα τουλάχιστον τριών Μαλτέζων, οι οποίοι, όπως εκτιμά η αστυνομία, σχεδίασαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου και μπλόγκερ Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία πριν από 13 μήνες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta.

Στο δημοσίευμα δεν αποκαλύπτονται τα ονόματά τους, ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που ηγούνται της έρευνας και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο». Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.

Οι πηγές που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το πόσο πολύ μπορεί να κρατήσει η έρευνα ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις στην υπόθεση.Η Καρουάνα Γκαλιζία, που έγραφε σε ένα μπλογκ με θέματα κατά της διαφθοράς, σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στην πρωτεύουσα της Μάλτα, τη Βαλέτα, τον Οκτώβριο του 2017.

Τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

Το κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν στο να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.