Εκδήλωση διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 20/11 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ, την εκδήλωση οργανώνουν οι Συντεχνίες των υπαλλήλων Ξενοδοχείων ΠΕΟ και ΣΕΚ με αφορμή την προώθηση στη Βουλή νόμου, με τον οποίο καταργούνται όλες οι πρόνοιες της υφιστάμενης νομοθεσίας, που υποχρεώνει τα ξενοδοχεία να απασχολούν ικανοποιητικό αριθμό υπαλλήλων σε όλες τις ειδικότητες και ρυθμίζει με κανονισμούς τη σχέση απασχόλησης τους.

Ταυτόχρονα εισάγεται νέα πρόνοια με την οποία επιτρέπεται η εκμίσθωση ή υπενοικίαση των ξενοδοχείων, όπως τα εστιατόρια και μπαρ σε τρίτους, ξένους ως προς την επιχείρηση του ξενοδοχείου, "ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στις υπεργολαβίες και την αγορά υπηρεσιών, εκθέτοντας χιλιάδες εργαζομένων στον κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους", αναφέρεται.

Η σχετική νομοθεσία προωθήθηκε χωρίς προηγούμενα να ενημερωθεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα και να ζητηθεί η άποψη του.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό οι ΓΓ της ΠΕΟ και της ΣΕΚ, Πάμπης Κυρίτσης και Αντρέας Μάτσας, αντίστοιχα, και θα ακολουθήσει πορεία και επίδοση ψηφισμάτων στο Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εργασίας και την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE