ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΝΕΙΑ: 'Είναι δικά μας' είπε ο Τούρκος αξιωματικός των καταδρομών στον οικογενειάρχη Ε/κ γεωργό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

ΔΕΝΕΙΑ: 'Είναι δικά μας' είπε ο Τούρκος αξιωματικός των καταδρομών στον οικογενειάρχη Ε/κ γεωργό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

Δύσκολη η κατάσταση για τους αγρότες στην ακριτική Δένεια της επαρχίας Λευκωσίας, αφού λόγω των τουρκικών προκλήσεων, κινδυνεύει το οικογενειακό τους εισόδημα.

Του Χρίστου Ζήνωνος

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline ένας εκ των αγροτών, πατέρας δύο παιδιών, το οικογενειακό τους εισόδημα βασίζεται στα σιτηρά που καλλιεργούν στα χωράφια στη Δένεια τα τελευταία χρόνια.

Έτσι λοιπόν, με την κατάσταση ως έχει, απειλείται το εισόδημα τους, τη στιγμή που τα Ηνωμένα Έθνη φαίνονται αδύναμα να βοηθήσουν την κατάσταση, αφού όπως μας ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, αυτό που τους συμβουλεύουν μετά από κάθε τουρκική παρενόχληση, είναι να αποχωρήσουν από το σημείο.

Πάντως, λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (10/11), οι αγρότες επιχείρησαν να πάνε στα χωράφια τους, όταν μετά από περίπου 15 λεπτά, έφτασαν στο σημείο 7-8 Τούρκοι στρατιώτες.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο αγρότης, περιέγραψε πως ο ένας εκ των Τούρκων στρατιωτών ήταν αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων. Ο αξιωματικός είπε στον αγρότη ότι πρέπει να φύγει από το χωράφι του λέγοντας του ότι ‘είναι δικά μας’ και πως σε αντίθετη περίπτωση θα τους συλλάβουν.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην ιστοσελίδα μας, εξήγησε ότι τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να καλλιεργούνται σιγά σιγά εκτάσεις γης απο Τούρκους ή Τουρκοκύπριους, σε απόσταση αναπνοής από τη γη που καλιεργούν οι Ελληνοκύπριοι,  υπό τις ευλογίες του κατοχικού καθεστώτος.

Ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε στο ThemaOnline ότι βρίσκεται στο ακουστικό, αναμένοντας από το Υπουργείο Εξωτερικό της Δημοκρατίας τα επόμενα βήματα.

Όπως διαπίστωσε η ιστοσελίδα μας με παρουσία στον χώρο, τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε εγρήγορση, με τακτικές περιπολίες να χτενίζουν τη περιοχή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top