ΚΥΠΡΟΣ: Γεωργοί που πλήγηκαν το 2015 αποζημιώνονται το 2018

ΚΥΠΡΟΣ: Γεωργοί που πλήγηκαν το 2015 αποζημιώνονται το 2018

Αποζημιώνονται οι γεωργοί που πλήγηκαν το 2015 από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Την καταβολή οικονομικής βοήθειας για ζημιές που προκλήθηκαν στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά το 2015, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το 2015, εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων και των πλημμυρών καθώς και του παγετού, προκλήθηκαν καταστροφές σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις με αποτέλεσμα ορισμένοι γεωργοί να υποστούν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειές τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονται στο 100%.

Οι ζημιές αυτές αφορούν ανοικτές καλλιέργειες, θερμοκήπια και κτηνοτροφικά υποστατικά που δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα γεωργοασφαλιστικά συστήματα και ως εκ τούτου καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν με βάση τις πρόνοιες του «Εθνικού Πλαισίου χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για την αντιστάθμιση των ζημιών στον τομέα της γεωργίας για την περίοδο 2014-2020».

Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) έχει προβεί σε αξιολόγηση των προαναφερθέντων ζημιών, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Εθνικού Πλαισίου, και θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες στην καταβολή οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους.

Η ενίσχυση θα καταβληθεί εφάπαξ και απευθείας στους δικαιούχους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στους καταλόγους που ετοιμάστηκαν από τον ΟΓΑ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE