ΚΥΠΡΟΣ: Ο Indiana Jones του κόσμου της τέχνης που... επαναπάτρισε το ψηφιδωτό της Παναγίας της Κανακαριάς - Η αξία του -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Indiana Jones του κόσμου της τέχνης που... επαναπάτρισε το ψηφιδωτό της Παναγίας της Κανακαριάς - Η αξία του -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Ολλανδός λεγόμενος ως «Indiana Jones του κόσμου της τέχνης» είναι αυτός που ήταν ο συνδετικός κρίκος για τον εντοπισμό του ψηφιδωτού της Παναγίας της Κανακαριάς.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που πήρε συνέντευξη από τον Ολλανδό ντετέκτιβ έργων τέχνης Άρθουρ Μπραντ η διαδικασία που ακολουθήθηκε για τον εντοπισμό του ψηφιδωτού κράτησε δύο χρόνια.

Μετά από μια σειρά επαφών με μεσάζοντες καθώς και πρόσωπα της μαύρης αγοράς ο ντετέκτιβ εντόπισε το έργο τέχνης στο Μονακό.

Συμφώνησαν να το παραχωρήσουν πίσω στην Κύπρο έναντι ενός συμβολικού ποσού το οποίο ήταν για το κόστος αναπαλαίωσης και φύλαξης του ψηφιδωτού.

Η αξία του ψηφιδωτού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων η αξία της εικόνας υπολογίζεται στα 6 εκατομμύρια με 10 εκατομμύρια δολάρια (5,260 εκατομμύρια με 8.766 εκατομμύρια Ευρώ).

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» -  Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» - Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Το λύσαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Κύπρου και στην Έλλη Κοτζιαμάνη, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση του υδατικού προβλήματος που πλήττει την Κύπρο λόγω της λειψυδρίας.