Κύπριος αστυνομικός έσωσε παιδάκι 18 μηνών- Έντρομοι οι γονεις ζητούσαν τη βοήθεια του Μάριου

Κύπριος αστυνομικός έσωσε παιδάκι 18 μηνών- Έντρομοι οι γονεις ζητούσαν τη βοήθεια του Μάριου

Ο 41χρονος αστυνομικός παρά το γεγονός ότι βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, σε διακοπές του στην Αθήνα, ήταν και πάλι δίπλα στον συνάνθρωπο του, καταφέρνοντας να σώσει τη ζωή απο βρέφος 18 μηνών. 

Κύπριος αστυνομικός έσωσε τη ζωή ενός παιδιού ηλικίας 18 μηνών το απόγευμα της Τετάρτης (21/11) στα Πατήσια στην Αθήνα. Ο αστυνομικός Μάριος Αριστείδης ήταν ο σωστός άνθρωπος στο σωστό μέρος, καθώς ο ίδιος είναι εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στο Κυπριακό Πρακτορείο, το περιστατικό έγινε ως εξής: «Περπατούσα στα Κάτω Πατήσια όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα μου και έντρομοι οι γονείς καλούσαν σε βοήθεια. Στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για κάποια κομπίνα όμως όταν είδα το μωρό κατάλαβα ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Του έδωσα αμέσως τις Πρώτες Βοήθειες όμως δεν ανταποκρινόταν, γεγονός πολύ ανησυχητικό σύμφωνα με την εμπειρία μου. Έκανα ό,τι μπορούσα και τελικώς το παιδί ανταποκρίθηκε, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση».

Το 18 μηνών παιδί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται, ενώ όπως έγινε γνωστό έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα του θηλασμού.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος Μάριος Αριστείδης, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για διακοπές, είχε στο παρελθόν τιμηθεί από την Αστυνομία με το Αριστείο Ανδραγαθίας για τη διάσωση ενός ζευγαριού σε ποτάμι της Πάφου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Ξεκίνησε στις 12.10 στη Γενεύη, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για το Κυπριακό, με δείπνο που θα παραθέσει το βράδυ της Δευτέρας ΓΓ των ΗΕ προς τις αντιπροσωπείες των μερών που συμμετέχουν στη συνάντηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE