Εστία έντασης ο τομέας της ενέργειας ελέω Τουρκίας

Εστία έντασης ο τομέας της ενέργειας ελέω Τουρκίας

Εστία έντασης ο τομέας της ενέργειας ελέω Τουρκίας, λέει ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης.

Ο τομέας της ενέργειας στην περιοχή αποτελεί σήμερα άλλη μια εστία έντασης και γι’ αυτό φέρει την ευθύνη η Τουρκία, δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης κατά τις εργασίες της 3ης Τριμερούς Συνάντησης των Επιτροπών αρμοδίων για Εξωτερικές Υποθέσεις των Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη (22/11) στην Αθήνα.

Πρέπει, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η ενέργεια να αποτελέσει καταλύτη για ευρύτερη συνεργασία στην περιοχή, περιλαμβανομένης, εφόσον επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα, και της Τουρκίας.

Σε ό,τι αφορά στις προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των τριών χωρών, ο κ. Λουκαϊδης σημείωσε ότι, στη βάση των σχετικών αποφάσεων των Τριμερών Συναντήσεων των Προέδρων των Κοινοβουλίων Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, πρέπει να εξεταστούν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της τριμερούς κοινοβουλευτικής συνεργασίας, με στόχο πάντοτε την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της αμεσότητας απόδοσης καρπών της συνεργασίας αυτής στους πολίτες των τριών χωρών.

Κατά την τελευταία ενότητα της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά στους τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων ανάμεσα στα τρία Κοινοβούλια, καθώς και καταληκτικές τοποθετήσεις επί των συζητηθέντων θεμάτων.

Στη Συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Λιλλήκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Νίκος Τορναρίτης και το Μέλος της, Γιώργος Λουκαϊδης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.