ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ.Σ. ΛΥΜΠΙΑ: 'Αν δεν επαναλειτουργήσει η ΣΠΕ θα υπάρξουν εκδήλωση διαμαρτυρίας'

Κ.Σ. ΛΥΜΠΙΑ: 'Αν δεν επαναλειτουργήσει η ΣΠΕ θα υπάρξουν εκδήλωση διαμαρτυρίας'

Αποφασισμένη δηλώνει η Κοινότητα Λυμπιών να αγωνιστεί μέχρι να επαναλειτουργήσει η πρώην ΣΠΕ.

Η αποφασιστικότητα των κατοίκων της Κοινότητας Λυμπιών να αγωνιστούν με όλα τα νόμιμα και δυναμικά μέτρα αν χρειαστεί μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους και να επαναλειτουργήσει το κατάστημα της πρώην ΣΠΕ, επαναβεβαιώθηκε σε χθεσινή σύσκεψη των οργανωμένων συνόλων της Κοινότητας, υπό την Προεδρία του Κοινοτάρχη και με την παρουσία εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυμπιών, η σύσκεψη που έγινε στις 23/11 ασχολήθηκε με το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει ύστερα από το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού καταστήματος που λειτουργούσε στην Κοινότητα Λυμπιών.

Η σύσκεψη ομόφωνα αποφάσισε την αποστολή νέας επιστολής προς την Ελληνική Τράπεζα με την οποία να ζητείται άμεσα να γίνει συνάντηση για επίλυση του σοβαρού προβλήματος.

Σε αντίθετη περίπτωση έχει αποφασιστεί, όπως πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας (πρώην περιφερειακής ΣΠΕ Λευκωσίας) στο Δάλι, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή συνταξιούχων οι οποίοι θα μεταβούν για να πληρωθούν τη σύνταξη τους.

Επίσης, η σύσκεψη αποφάσισε την αποστολή νέας επιστολής προς το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία να τον υπενθυμίζουν για τη διευθέτηση συνάντησης μαζί του όπως του είχε ζητηθεί σε προηγούμενες επιστολές.

Αποφάσισαν, όπως στην επιστολή να τονίζεται ότι η διευθέτηση που προτείνει η Ελληνική Τράπεζα για λύση του προβλήματος μέσω κινητής τραπεζικής μονάδας δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα λαμβανομένου υπόψη ότι ο πληθυσμός των Λυμπιών ξεπερνά τις 3 χιλιάδες κατοίκους και αντί διευκόλυνσης στο τέλος μόνο ταλαιπωρία θα υπάρχει.

Στη σύσκεψη «δεν έμεινε απαρατήρητη η απαράδεκτη, προκλητική και με πολλή δόση ειρωνείας δήλωση του Υπουργού Οικονομικών στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής δηλαδή ότι «Αν ήταν από το χέρι μου θα έκλεινα και άλλα καταστήματα», όπως είπε».

Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προστίθεται στην ανακοίνωση, δήλωσαν ξεκάθαρα τη στήριξή τους στον αγώνα που διεξάγει η Κοινότητα Λυμπιών και κάλεσαν την Ελληνική Τράπεζα να αναθεωρήσει την απόφαση της.

Καλούν, τέλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανταποκριθεί στη πρόταση της Κοινότητας για πραγματοποίηση συνάντησης για συζήτηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις 3.000 και πλέον κατοίκους.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Πισωγύρισμα» στα καύσιμα - Οριακές αυξήσεις στα πρατήρια - Παίρνει την ανιούσα ο «μαύρος χρυσός»

Τα «χρυσά» κλειδιά της ΑΗΚ: Δικαιολογούνται τα 26 ευρώ; - Φωτογραφία απεικονίζει γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται κλειδαριές

Νέα τραγωδία: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 79χρονος Μιχαλάκης Γεωργίου που παρασύρθηκε από οδηγό ενώ διασταύρωνε

Σοκαριστικό βίντεο - Επιβάτης εκτινάχθηκε στο ντουλάπι χειραποσκευών από αναταράξεις σε πτήση

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Πρωί πρωί την έβαψε η κόρη της Μελίνα - Δείτε φωτογραφίες

Χειροπέδες σε 41χρονο: Τον «τσάκωσαν» στο αεροδρόμιο Λάρνακας - Καταζητείτο στη Γερμανία για οικονομική απάτη



«Αμερόληπτη και δίκαιη» έκθεση ζήτησε από Ολγκίν ο Τατάρ

«Αμερόληπτη και δίκαιη» έκθεση ζήτησε από Ολγκίν ο Τατάρ

Να προετοιμάσει μια «αμερόληπτη και δίκαιη έκθεση» δήλωσε ότι ζήτησε από την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top