Σύνδεσμος «ΤΜΤ»: Οι Τ/κ πρέπει να αντιληφθούν πως οι Ε/κ τους βλέπουν ως μειονότητα

Σύνδεσμος «ΤΜΤ»: Οι Τ/κ πρέπει να αντιληφθούν πως οι Ε/κ τους βλέπουν ως μειονότητα

Ο πρόεδρος του συνδέσμου «ΤΜΤ» στα κατεχόμενα Celal Bayar υποστήριξε ότι υπάρχουν «δύο διοικήσεις» και «δύο κράτη» στην Κύπρο για περισσότερα από 40 χρόνια.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Bayar, σε γραπτή του δήλωση, διερωτήθηκε πώς γίνεται αυτοί που λένε ότι «θα τελειώσουμε αν δεν υπάρξει λύση», να ζουν για περισσότερα από 40 χρόνια.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι αφενός μεν η ε/κ  πλευρά δηλώνει ότι θέλει ομοσπονδία και μια ενωμένη Κύπρο, αφετέρου δε εξοπλίζεται και στήνει αγάλματα μελών της ΕΟΚΑ.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι παρά τις υποχωρήσεις Ταλάτ – Ακιντζί, εντούτοις δεν κατάφεραν να επιτύχουν κάποιο αποτέλεσμα.

Είπε ότι οι Τ/κ θα πρέπει να αντιληφθούν πως οι Ε/κ τους βλέπουν ως μειονότητα και πως στόχος τους είναι να τους αποξενώσουν από την μητέρα πατρίδα τους.

Ανέφερε, τέλος, ότι η «ΤΔΒΚ» θα πρέπει να επιβιώσει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Οδοφράγματα, περιβάλλον και ανταλλαγές αρχείων στην ατζέντα της τριμερούς

Σε ρυθμούς τελικής προετοιμασίας για την τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδης, του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, και Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, στις 9 Νοεμβρίου φαίνεται να κινούνται οι τρεις πλευρές.