Θηλαστικό στο μέγεθος ελέφαντα ζούσε με τους δεινόσαυρους

Θηλαστικό στο μέγεθος ελέφαντα ζούσε με τους δεινόσαυρους

Ένα εύσωμο θηλαστικό, το μέγεθος ενός ελέφαντα, που έτρωγε φυτά με το ράμφος του, περιπλανιόταν στο ευρωπαϊκό τοπίο μαζί με τους δεινόσαυρους κατά την Τριαδική Περίοδο, πριν περίπου 250 ως 210 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη στην Πολωνία απολιθωμάτων ενός τετράποδου ζώου, του Lisowicia bojani, που καταδεικνύουν ότι οι δεινόσαυροι δεν ήταν τα μόνα μεγαθήρια στη Γη εκείνην την εποχή.

Τα ευρήματα έδειξαν, επίσης, ότι η ομάδα ερπετών με χαρακτηριστικά θηλαστικών, στην οποία ανήκει το Lisowicia, ονομαζόμενη δικυνόδοντες, δεν εξαφανίστηκε τόσο νωρίς όσο αρχικά πιστεύετο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με προσδοκίες αλλά και βαριά σκιά εντάσεων η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν - Στο επίκεντρο τα ΜΟΕ και οι κινήσεις Γκουτέρες

Με προσδοκίες αλλά και βαριά σκιά εντάσεων η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν - Στο επίκεντρο τα ΜΟΕ και οι κινήσεις Γκουτέρες

Με αναφορές σε πιθανές θετικές εξελίξεις και με την προσοχή στραμμένη τόσο στα ΜΟΕ όσο και στις διεργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, πραγματοποιείται σήμερα στις 16:30 η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE