Θηλαστικό στο μέγεθος ελέφαντα ζούσε με τους δεινόσαυρους

Θηλαστικό στο μέγεθος ελέφαντα ζούσε με τους δεινόσαυρους

Ένα εύσωμο θηλαστικό, το μέγεθος ενός ελέφαντα, που έτρωγε φυτά με το ράμφος του, περιπλανιόταν στο ευρωπαϊκό τοπίο μαζί με τους δεινόσαυρους κατά την Τριαδική Περίοδο, πριν περίπου 250 ως 210 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανακάλυψη στην Πολωνία απολιθωμάτων ενός τετράποδου ζώου, του Lisowicia bojani, που καταδεικνύουν ότι οι δεινόσαυροι δεν ήταν τα μόνα μεγαθήρια στη Γη εκείνην την εποχή.

Τα ευρήματα έδειξαν, επίσης, ότι η ομάδα ερπετών με χαρακτηριστικά θηλαστικών, στην οποία ανήκει το Lisowicia, ονομαζόμενη δικυνόδοντες, δεν εξαφανίστηκε τόσο νωρίς όσο αρχικά πιστεύετο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ-Κόστα - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ-Κόστα - Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE