ΚΥΠΡΟΣ: Πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ενάγει Δικαστή στη Λάρνακα

ΚΥΠΡΟΣ: Πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας ενάγει Δικαστή στη Λάρνακα

Αγωγή κατά τη δικαστού Μαρίας Λοΐζου έχει κινήσει ο δικηγόρος και πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Λουκής Λουκαΐδης.

Ο κ. Λουκαΐδης είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή σε ιδιωτική ποινική υπόθεση που αφορούσε παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Απέστειλε, λοιπόν, επιστολή προς τα ΜΜΕ εντός της ημέρας (28/11) τονίζοντας πως έχει ήδη κινήσει αγωγή εναντίον της δικαστού (Μαρίας Λοίζου) που εξέδωσε την πιο πάνω απόφαση για παράβαση των καθηκόντων της.

Στην επιστολή του κάνει λόγο για παράτυπη δίκη εις βάρος του. Κι εξηγεί ότι «η αναστολή δίωξης, αντίγραφο της οποίας εστάλη στον κ.Λουκαίδη από τον Γενικό Εισαγγελέα υπογεγραμμένη από αυτόν για τρεις κατηγορουμένους, βρέθηκε παράτυπη από το δικαστήριο, ενώ αυτή εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε από μια πιο πεπειραμένη και ικανή δικαστή».

Η αγωγή του Λουκή Λουκαίδη καταχωρίσθηκε με βάση το άρθρο 172 του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Video: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες, η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές

Video: Έκρυθμη κατάσταση στο Λος Άντζελες, η Εθνοφρουρά έριξε χημικά και πλαστικές σφαίρες στους διαδηλωτές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Λος Άντζελες, όταν αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσουν διαδηλωτές που αντιδρούσαν στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων της Εθνοφρουράς. Η αποστολή των δυνάμεων αυτών έγινε έπειτα από απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.