Τι αλλάζει στους αυτοκινητοδρόμους της Κύπρου- Γίνονται πιο «πράσινοι»

Τι αλλάζει στους αυτοκινητοδρόμους της Κύπρου- Γίνονται πιο «πράσινοι»

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών της Βουλής βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 29/11 η Υπ. Μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Βασιλική Αναστασιάδου, αναλύοντας το πλάνο του Υπουργείου της και απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών.

 

Απαντώντας σε τοποθέτηση του Βουλευτή Χ. Θεοπεμπτου εκ μέρους του κινήματος Οικολόγων, σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κύπρο, για τα οποία δεν υπάρχουν κίνητρα, όπως δωρεάν χώροι στάθμευσης καθώς και αρκετά σημεία φόρτισης τους, αρμόδιος λειτουργός απάντησε ότι εντός του 2019 θα λειτουργήσουν στους Κυπριακούς αυτοκινητοδρόμους 10-12 σημεία φόρτισης των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων.

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι θα είναι σημεία γρήγορης φόρτισης όπου μέσα σε 20 λεπτά θα φορτίζει το 80% των μπαταριών των συγκεκριμένων οχημάτων. Κατέληξε πως το κράτος θα λειτουργήσει υποβοηθητικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο πρέπει να ληφθούν και πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθούν ημερομηνίες για να καθοριστεί το πότε θα γίνει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE