Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Καναδάς: Κυρώσεις σε βάρος 17 Σαουδαράβων υπηκόων για τη δολοφονία Κασόγκι

Ο Καναδάς ανακοίνωσε την Πέμπτη 29/11 την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων εναντίον 17 υπηκόων της Σαουδικής Αραβίας, τους οποίους θεωρεί ότι εμπλέκονται στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η καναδική κυβέρνηση εκτιμά ότι τα εν λόγω άτομα ευθύνονται ή είναι συνεργοί στον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Οι κυρώσεις αφορούν πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στον Καναδά και αποκλεισμό εισόδου στη χώρα υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, η Κρίστια Φρίλαντ.

Η δολοφονία Κασόγκι είναι «αποτρόπαιη» και «αντιπροσωπεύει μια αδίστακτη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης όλων των ανθρώπων», πρόσθεσε η υπουργός.

Οι εξηγήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Σαουδική Αραβία έχουν «έλλειψη συνέπειας και αξιοπιστίας» και ο Καναδάς θα συνεχίσει να ζητά μια «διαφανή και ενδελεχή» αναφορά των συνθηκών που περιβάλουν την δολοφονία, σημειώνεται.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός σε ναρκοπέδιο: Τα «όχι», οι κομματικές πιέσεις και ο πονοκέφαλος του Προέδρου

Ανασχηματισμός σε ναρκοπέδιο: Τα «όχι», οι κομματικές πιέσεις και ο πονοκέφαλος του Προέδρου

Ο ανασχηματισμός που σχεδιάστηκε από το Προεδρικό, εξελίσσεται σε ένα δύσκολο πολιτικό παζλ. Οι τελικές αποφάσεις καθυστερούν, τα σενάρια αλλάζουν διαρκώς και κάθε επιλογή φαίνεται να δημιουργεί νέες ισορροπίες, που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλείται να διαχειριστεί.