ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Από το κλάμα του Λευτέρη στα χαμόγελα του Τζιωνή - «Ανθρώπινη η συμπεριφορά μου στον Λοΐζο»

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ: Από το κλάμα του Λευτέρη στα χαμόγελα του Τζιωνή  - «Ανθρώπινη η συμπεριφορά μου στον Λοΐζο»

Μετά την μικρή διακοπή που ακολούθησε λόγω του ξεσπάσματος του ετεροθαλή αδελφού του Λοΐζου Τζιωνή, επανήρχισε η δικαστική διαδικασία για το διπλό φονικό του Στροβόλου.

Της Γεωργίας Παππούτα

«Να γίνεται πιο κόσμια η διαδικασία» ανάφερε ο δικαστής, μόλις επανάρχισε η δικάσιμος  με τον Λευτέρη Σολωμού να απολογείται για το ξέσπασμά του.

Ο Λοχίας Σάββας Σιαμούτης, συνέχισε να καταθέτει ενώπιον δικαστηρίου. «Όταν φύγαμε από το σπίτι (σ.σ. Αγλαντζιά) ο Τζιωνής ήταν ανήσυχος πήγαμε στον σταθμό... Παραγγείλαμε σουβλάκια και πλήρωσα εγώ και ο Τζιωνης μου είπε ‘καλά εννά τα πληρώσεις εσύ; Εν έσιεις κοπελλούθκια;’». Ο ανακρίτης σύμφωνα με τα όσα είπε στη δικαστική αίθουσα, του απάντησε: «Εννά μου τα επιστρέψει ο Θεός».

Μάλιστα, όπως ανάφερε ο κ. Σιαμούτης, ο Τζιωνής ζήτησε να προστατευθεί ο ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού: «Όπως μου εσυμπεριφέρτηκες εμένα εννά συμπεριφερτείς τζιαί στον Λευτέρη, εν καλό μωρό, ετράβησε πολλά».

Όταν ανάφερε αυτά ενώπιον δικαστηρίου ο κ. Σιαμούτης, ο Λευτέρης Σολωμού κοιτάζοντάς τον, συνέχισε να κλαίει, ενώ σιγοψιθύριζε και με τον Μάριο Χατζηξενοφώντος.      

Η Κατηγορούσα Αρχή, ρώτησε τον μάρτυρα κατά πόσον ο Τζιωνής έδειχνε να έχει στέρηση από ουσίες, με τον δικηγόρο του να φέρει ένσταση, αλλά ο δικαστής να επιτρέπει στον κ. Σιαμούτη να απαντήσει.

«Μας ανάφερε πως ήταν περιστασιακός χρήστης χασίς, ότι έκανε χρήση μερικές φορές για να ξεχάσει», είπε ο μάρτυρας.

«Ο Τζιωνής ήταν αρκετά καθαρός άνθρωπος, συγυρισμένος, επιμελημένος» συνέχισε να λέει ο μάρτυρας ενώ αναφέρθηκε και στην διάγνωση του ψυχίατρου που τον εξέτασε: «Δεν ήταν εξαρτημένος, δεν χρειάστηκε ποτέ ιατρική φροντίδα. Ο ψυχίατρος δεν ανάφερε ότι ήταν εξαρτημένος».

Ο κ. Σιαμούτης είπε: «Με τον Λοΐζο κάναμε αρκετά αστεία… Θυμάμαι χαρακτηριστικά κάποια ακροβατικά». Αναφερόταν στην αναπαράσταση που έκανε ο Τζιωνής για να δείξει στους ανακριτές πώς μπήκε στο σπίτι του άτυχου ζεύγους από το παράθυρο.

Σε αυτή την αναφορά του μάρτυρα, ο Τζιωνής χαμογέλασε στην αίθουσα, ενώ ο μάρτυρας είπε ότι υπάρχει και βίντεο με τα ακροβατικά του 33χρονου, για το οποίο έδωσε και την συγκατάθεσή του.

«Η συμπεριφορά μου απέναντί του ήταν ανθρώπινη, νομίζω αντιλαμβάνεται και ο ίδιος» υποστήριξε ο κ. Σιαμούτης και σημείωσε: «Τώρα σε αυτή την αίθουσα, ο Τζιωνής με βλέπει στα μάτια και αντιλαμβάνομαι ότι συμφωνεί με τα λεγόμενά μου».

Σημείωσε ακόμα: «Με την συμπεριφορά μου προς τον Τζιωνή έτυχα και σχολιασμού για υποτιθέμενη προστατευτικότατα».

Ο δικηγόρος του 33χρονου, ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για την αντεξέταση του μάρτυρα, λόγω του ότι «είναι μεγάλη η μαρτυρία του», όπως είπε.

Το δικαστήριο όρισε την αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή για την Δευτέρα (3/12).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top