Ο κάμηλος γεννά τ΄αβκά τζ’ η όρνιθα τα ρίφκια...

Ο κάμηλος γεννά τ΄αβκά τζ’ η όρνιθα τα ρίφκια...

«Ν΄αφήκουμεν τα ψέματα να πούμε μιαν αλήθκειαν, ο κάμηλος γεννά τ΄αβκά τζ’ η όρνιθα τα ρίφκια...»

 

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Η πιο πάνω κυπριακή παροιμία, σύμφωνα με το βιβλίο του φιλόλογου Γιώργου Β. Γεωργίου, λέγεται ως αστείο για να δοκιμαστεί η γνώση και η εξυπνάδα των παιδιών.

Και γιατί να αφιερώσω μερικές γραμμές και την ώρα μου για να εξηγήσω μια άσχετη με την επικαιρότητα φράση;

Ε λοιπόν, με αφορμή την ήττα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μάλιστα από ιδιωτική εταιρεία, και την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, η συγκεκριμένη παροιμία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE