ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση προς Φέρβει: 'Οι προοπτικές για επανέναρξη συνομιλιών'

Κυβέρνηση προς Φέρβει: 'Οι προοπτικές για επανέναρξη συνομιλιών'

Τα έργα στήριξης τ/κ κοινότητας να προάγουν την επανένωση της Κύπρου, το μήνυμα Λευκωσίας προς Φερβέι.

Οποιαδήποτε έργα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια που δίδονται από την ΕΕ για στήριξη της τ/κ κοινότητας πρέπει να προωθούν τον στόχο της επανένωσης της Κύπρου και να φέρνουν πιο κοντά τις δυο κοινότητες στο νησί ήταν το μήνυμα που δόθηκε κατά τις συναντήσεις του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρτιν Φερβέι με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία.

Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και για πιο ενισχυμένη εμπλοκή της ΕΕ στην προσπάθεια επίλυσής του.

Ο κ. Φερβέι έγινε το πρωί της Τετάρτης (5/12)  δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Το πρόγραμμα των συναντήσεών του περιλάμβανε ακόμη επαφές με τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον  διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Φερβέι έγινε απολογισμός της εφαρμογής του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής και συζήτηση για τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και της εμπλοκής της ΕΕ σε αυτή την προσπάθεια.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε, όπως πληροφορούμαστε, να μην τίθενται προβλήματα στην πώληση προϊόντων από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Το θέμα αυτό τέθηκε επειδή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, επιβάλλονται «δασμοί» στα προϊόντα αυτά με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ακριβά και κατ’ επέκταση λιγότερο ανταγωνιστικά.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής του, ο κ. Φερβέι είχε επίσης συναντήσεις με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top