Έτοιμο το 2020 το τουρκικό αεροπλανοφόρο Αναντολού μετά από εντολή Ερντογάν

Έτοιμο το 2020 το τουρκικό αεροπλανοφόρο Αναντολού μετά από εντολή Ερντογάν

Ένα χρόνο νωρίτερα παραδίδεται το αεροπλανοφόρο ‘Αναντολού’ που κατασκευάζει η Τουρκία έπειτα από εντολή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε  ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαίλ Ντεμίρ.


Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας ο οποίος πήγε σήμερα να επιθεωρήσει τα ναυπηγεία της Τούζλα όπου κατασκευάζεται το αεροπλανοφόρο δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε η παράδοση να γίνει το τελευταίο τετράμηνο του 2020. «Θα εγκατασταθεί ένα πλήρες σύστημα που θα συντονίζει από θαλάσσης πολεμικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για μία πλατφόρμα που θα αυξήσει την ισχύ της Τουρκίας επί θαλάσσης”, ανέφερε προσθέτοντας ότι ημερομηνία της καθέλκυσης θα ανακοινωθεί αργότερα. Όπως είπε θα κοστίζει σχεδόν τα μισά από όσα θα έδινε η Τουρκία για να αγοράσει από άλλη χώρα ένα παρόμοιο αεροπλανοφόρο.

Στην πίστα του αεροπλανοφόρου θα μπορούν  να κάνουν κάθετη προσγείωση και τα αμερικανικά μαχητικά F-35, ενώ το ‘Αναντολού’ θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και 5 χιλιάδες άτομα προσωπικό. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE