Λαβρόφ: «Συμμετοχή όλων των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ στη διευθέτηση του Κυπριακού»

Λαβρόφ: «Συμμετοχή όλων των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ στη διευθέτηση του Κυπριακού»

Σε ισχύ παραμένει η πρόταση της Ρωσίας για συμμετοχή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην εκπόνηση της τελικής διευθέτησης των εξωτερικών πτυχών του Κυπριακού, σημειώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παράλληλα, ο κ. Λαβρόφ υπογραμμίζει ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στην «καθολική, δίκαιη, σταθερή και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημειώνει ότι η τελική επίλυση διαφόρων πτυχών του Κυπριακού πρέπει να βρεθεί από τις ίδιες τις κοινότητες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, βάσει των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Καταδικάζουμε ως απαράδεκτες οποιεσδήποτε απόπειρες της έξωθεν επιβολής προπαρασκευασμένων συνταγών και τεχνητών χρονικών ορίων».

«Είμαι πεπεισμένος ότι μόνο με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις αξίες του αλληλοσεβασμού, του διαλόγου και της διπλωματίας θα καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη τη Μεσόγειο, να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ευημερία στους λαούς της περιοχής», καταλήγει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Ξεκίνησε στις 12.10 στη Γενεύη, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για το Κυπριακό, με δείπνο που θα παραθέσει το βράδυ της Δευτέρας ΓΓ των ΗΕ προς τις αντιπροσωπείες των μερών που συμμετέχουν στη συνάντηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE