ΚΥΠΡΟΣ: Μόνο με τραπεζικές κάρτες οι αγορές από το 2019 - Σχέδιο για φοροδιαφυγή

ΚΥΠΡΟΣ: Μόνο με τραπεζικές κάρτες οι αγορές από το 2019 - Σχέδιο για φοροδιαφυγή

Προωθεί πληρωμές με τραπεζικές κάρτες για όλες τις αγοραπωλησίες προϊόντων και υπηρεσιών, η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», σε ομιλία του υπουργού Οικονομικών στην Βουλή την Παρασκευή (7/12), ανάφερε πως θα προωθηθεί η υποχρέωση διάθεσης τερματικού για ηλεκτρονικές πληρωμές από όλους όσους παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες.

Μάλιστα, είπε πως από το 2019, θα είναι υποχρεωτική η υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους του φορολογούμενους, ανεξαρτήτως αν τα εισοδήματά του δεν φορολογούνται.

 «Μόνο έτσι θα υπάρχει μια συνολική εικόνα για τη φορολογική μας βάση», είπε ο Χάρης Γεωργιάδης.

Οι εν λόγω κινήσεις θα ενισχύσουν τον φορολογικό έλεγχο και θα βοηθήσουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Η υπόθεση «Σάντη» ήρθε τη χειρότερη, ή ίσως την πιο αποκαλυπτική στιγμή, για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές, εκεί όπου τα κόμματα επιδιώκουν να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα, μια υπόθεση με βαριές καταγγελίες και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ήρθε να ανατρέψει τους σχεδιασμούς και να φέρει στην επιφάνεια κάτι βαθύτερο: την αμηχανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE