ΠτΔ: Πακέτο πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ για τη Λεμεσό - Ο ολιστικός σχεδιασμός και τα έργα οικονομικής ανάπτυξης
Με πακέτο έργων σε κάθε τομέα πολιτικής απάντησε ο Πρόεδρος στις προκλήσεις της Λεμεσού
Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία και πρέπει να το επιδιώκουμε για τις σύντομες καθημερινές διαδρομές μας.
Ως πεζοί ωστόσο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι ειδικοί τονίζουν ότι η παράσυρση πεζών είναι στην κορυφή των αιτιών ενός θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας (World Health Organization), η ηλικιακή ομάδα που πλήττεται περισσότερο από τα τροχαία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αυτή μεταξύ 15 και 29 ετών.
Η κυριότερη αιτία των τροχαίων είναι η αμέλεια των οδηγών.
Παράγοντες όπως η έλλειψη εμπειρίας, η χρήση του κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η άγνοια κινδύνου και η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων τους έχουν οδηγήσει στο ιδιαίτερα δυσάρεστο αποτέλεσμα οι νεαροί αυτής της ηλικιακής ομάδας να έχουν ως κύρια αιτία θανάτου τα τροχαία.
Όταν είστε πεζοί να έχετε πάντοτε υπόψη σας τα πιο κάτω προστατευτικά μέτρα:
Και τέλος να περπατάτε πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου.
Οι ειδικοί τονίζουν πρέπει πάντα να περπατάτε στην άκρη του δρόμου με φορά αντίθετη από αυτή της κυκλοφορίας, ώστε να έχετε εικόνα των οχημάτων που περνούν.
Αν περπατάτε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, δεν έχετε οπτική επαφή με τα διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή σας.
Οι πεζοί πρέπει να έχουν πάντοτε κατά νου ότι, η ορατότητα των οδηγών είναι κατά 20 φορές μικρότερη το βράδυ από ότι την ημέρα και πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις