ΓΑΛΛΙΑ: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομικών στην πορεία από τα κίτρινα γιλέκα

ΓΑΛΛΙΑ: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομικών στην πορεία από τα κίτρινα γιλέκα

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από το τέλος της πορείας των "κίτρινων γιλέκων", με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο Μπορντό, μόλις το πλήθος έφθασε στην πλατεία του Δημαρχείου, όπου διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλατεία Πε Μπερλάν, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, την ώρα που ορισμένα "κίτρινα γιλέκα" επιχειρούσαν να τους αποθαρρύνουν, ακόμα και γονατίζοντας στο έδαφος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εφόρμησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των ταραξιών, οι οποίοι έβαλαν φωτιές και απαντούσαν πετώντας πέτρες.

Η πλατεία του Δημαρχείου βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το εμπορικό κέντρο του Μπορντό. Πολλά καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από τη πόλη. "Είναι η πρώτη φορά που μου ρίχνουν χημικά" είπε ο Κριστιάν, ένα "κίτρινο γιλέκο" ηλικίας 55 ετών. "Το πρόβλημα είναι ότι θα μιλάμε (μετά) για ταραξίες κι όχι για διεκδικήσεις".

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γιώργος Μαζωνάκης: Πήγε για πλασμαφαίρεση και υπέστη ανακοπή- Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατό του

Γιώργος Μαζωνάκης: Πήγε για πλασμαφαίρεση και υπέστη ανακοπή- Σοκ από τον αιφνίδιο θάνατό του

Σοκ προκαλεί ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη σε ηλικία 54 ετών, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παθολογικό ιατρείο στο Κολωνάκι, όπου είχε μεταβεί για προγραμματισμένη θεραπεία πλασμαφαίρεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE