«Όχι» στην αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού από Εφετείο - Συμμετοχή στην «17Νοεμβρη»

«Όχι» στην αποφυλάκιση Σάββα Ξηρού από Εφετείο - Συμμετοχή στην «17Νοεμβρη»

Την παραμονή του Σάββα Ξηρού στις φυλακές αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, λέγοντας όχι στην αποφυλάκισή του, με βούλευμά του.

Σύμφωνα με την ελλαδική ιστοσελίδα iEfimerida, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Νοεμβρη» είχε υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό.

Οι δικαστές, ακολουθώντας ένα διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα, ο οποίος είχε την άποψη ότι οι πολύ-ισοβίτες δεν εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 110Α, έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του εμπίπτει στο επίμαχο άρθρο, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη στη φυλακή και στη συνέχεια να αποφυλακιστεί.

Αντιθέτως ο εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη ότι Σάββας Ξηρος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Σημείωσε δε ότι αν αφεθεί ελεύθερος, επειδή δεν έχει μετανοήσει, είναι πολύ πιθανό να γίνει ο στρατολόγος νέας γενιάς τρομοκρατών.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE