Στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου για μείωση του φόρου στα καύσιμα

Στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση νόμου για μείωση του φόρου στα καύσιμα

Στα €48,4 εκατομμύρια, χωρίς να περιλαμβάνεται το ΦΠΑ (€57,5 εκ. με ΦΠΑ), θα ανέλθει η μείωση των εσόδων  του κράτους από τη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 5 σεντ το λίτρο με τον οποίο επιβαρύνονται η βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης καθώς και το πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για σκοπούς θέρμανσης, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Το θέμα, το οποίο συζητήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών, ύστερα από πρόταση νόμου η οποία κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, και από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ, θα παραπεμφθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης για ψήφιση. Με την ψήφιση της πρότασης νόμου, η σχετική νομοθεσία θα έχει άμεση ισχύ.

Συγκεκριμένα, με βάση την κατανάλωση του 2017, η συνολική μείωση των εσόδων του κράτους από τη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη θα ανέλθει στα €23,6 εκ. (€28,1 εκ. με ΦΠΑ), στο πετρέλαιο κίνησης στα €18,4 εκ. (€21,9 εκ. με ΦΠΑ) και στο πετρέλαιο θέρμανσης στα €6,4 εκ. (€7,5 εκ. με ΦΠΑ).

Η σχετική πρόταση νόμου κατατέθηκε με στόχο να αντικαταστήσει την κυβερνητική πρόταση για μείωση του φόρου επί των καταθέσεων από το 30% στο 17%, με συνολικό κόστος για τα δημόσια οικονομικά ύψους €45 εκ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του Κυπριακού εισέρχεται η διαδικασία, με την σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών να αποτελεί το πρώτο βήμα της προετοιμασίας για το τετ α τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE