Συνέχεια στο Ευρωπαϊκό της οδοιπορικό – Η νέα… ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Petrolina ΑΕΚ

Συνέχεια στο Ευρωπαϊκό της οδοιπορικό – Η νέα… ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Petrolina ΑΕΚ

Η συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού της Πετρολίνα ΑΕΚ, για την φάση των «16» του FIBA Europe Cup ξεκινάει την Τετάρτη (12/12) στις 20:30, εκτός έδρας απέναντι στην ιταλική Βαρέζε. Πρόκειται για ένα σαφώς δύσκολο παιχνίδι για την κυπριακή ομάδα, που θα κυνηγήσει την έκπληξη και την νίκη μέσα στην Ιταλία.

Στον όμιλο των «κιτρινοπράσινων» βρίσκονται επίσης οι Ντόναρ Γκρόνιγκεν (Ολλανδία) και η Ντιναμό Σάσαρι (Ιταλία). Από τον όμιλο θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες.  

Όσο αφορά την Βαρέζε, πρόκειται για μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στον χώρο της ιταλικής και ευρωπαϊκής καλαθόσφαιρας, αφού μετράει 10 πρωταθλήματα Ιταλίας, 5 κατακτήσεις της Ευρωλίγκας, 4 κύπελλα Ιταλίας, 1 σούπερ καπ Ιταλίας, 3 διηπειρωτικά κύπελλα FIBA και 2 κύπελλα Σαπόρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πετρολίνα ΑΕΚ είχε αγωνιστεί με την Βαρέζε ξανά στο FIBA Europe Cup την σεζόν 2015-16 με τεχνικό τον Λίνο Γαβριήλ και συνεργάτη του στον πάγκο τον νυν τεχνικό της ομάδας, Δημήτρη Κουκούρη. Οι Λαρνακείς πραγματοποίησαν και εκείνη την χρονιά πολύ θετική πορεία στο ευρωπαϊκό κύπελλο, φτάνοντας μέχρι τους «16» του θεσμού.

Το 2016 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην φάση των «32», όπου ήταν μαζί στον ίδιο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο «Κίτιον» στις 6/1/2016 η ΑΕΚ πέτυχε μία ιστορική νίκη με 65-61, έπειτα από μία μεγάλη ανατροπή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το συγκεκριμένο παιχνίδι πατώντας εδώ.

Εκπληκτική ήταν η παρουσία της Πετρολίνα ΑΕΚ και στον επαναληπτικό που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία στις 27/1/2016, όπου παρά την πολύ θετική της παρουσία, ηττήθηκε με 74-72, έπειτα από δίποντο του Βαρανάουσκας που σημείωσε επτά δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τον συγκεκριμένο αγώνα εδώ.

Με την ολοκλήρωση της φάσης των «32» η Βαρέζε τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου και η ΑΕΚ στην 2η, με τις δύο ομάδες να εξασφαλίζουν την πρόκριση τους στην φάση των «16». Η Βαρέζε έφθασε μέχρι τον τελικό του FIBA Europe Cup εκείνης της σεζόν, έχοντας ηττηθεί από την γερμανική Φράπορτ Σκάιλαϊνερς, την ομάδα που είχε αποκλείσει την Πετρολίνα ΑΕΚ στην φάση των «16».

Την περσινή σεζόν η Βαρέζε τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος Ιταλίας.

Η αναμέτρηση της Πετρολίνα ΑΕΚ στην Ιταλία απέναντι στην Βαρέζε, όπως και όλα τα παιχνίδια για το FIBA Europe Cup, μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της FIBA στο YouTube. Όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ θα μεταδίδονται και μέσα από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο www.basketball.org.cy.

To πρόγραμμα της Πετρολίνα ΑΕΚ στην φάση των «16» του FIBA Europe Cup:

12/12 Βαρέζε – Πετρολίνα ΑΕΚ

19/12 Πετρολίνα ΑΕΚ Ντόναρ Γκρόνιγκεν

9/1 Πετρολίνα ΑΕΚ – Ντίναμο – Σάσαρι

23/1 Πετρολίνα ΑΕΚ – Βαρέζε

30/1 Ντόναρ Γκρόνιγκεν – Πετρολίνα ΑΕΚ

6/2 Ντίναμο Σάσαρι – Πετρολίνα ΑΕΚ

Πηγή: www.basketball.org.cy

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.