ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ νίκη για την ΕΘΑ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ νίκη για την ΕΘΑ!

Σημαντική εντός έδρας νίκη πέτυχε το βράδυ της Τρίτης (11/12) η ΕΘΑ στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία, που επικράτησε της ΕΝΠ με 73-68, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική, με το σκορ να παραμένει σε μικρά επίπεδα διαφοράς μέχρι το φινάλε. Δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα η ΕΝΠ ήταν μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους διαφορά, με την ΕΘΑ να έχει πιο καθαρό μυαλό στα τελευταία στάδια του αγώνα και να παίρνει την νίκη. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κρίστοφερ Φλέμινγκ με 17 πόντους (2 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 8 ασσίστ). Εξαιρετικό παιχνίδι πραγματοποίησαν επίσης οι Τρέβιν Παρκς με 20 πόντους (2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 6 ασσίστ) και Ντάστιν Τόμας με 12 πόντους (9 ριμπάουντ, 5 ασσίστ).

Ισορροπημένα ξεκίνησε το παιχνίδι με το σκορ στο 4’ να είναι στο 9-8 υπέρ της ΕΘΑ. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 13-11, ενώ στην συνέχεια ο Σμιθ με δύο ελεύθερες βολές έκανε το 15-11. Μέχρι το 8:15 η ΕΝΠ ισοφάρισε σε 17-17, ενώ στην συνέχεια ο Ρέινς με κάρφωμα έδωσε προβάδισμα στους «βυσσινί» (19-17). Πριν την ολοκλήρωση της περιόδου ο Πυρίλλης με τρεις πόντους έδωσε νέο προβάδισμα στην ΕΘΑ με 20-19.

Με δύο πόντους του Ρέινς ξεκίνησε την Β περίοδο η ΕΝΠ που πήρε προβάδισμα με 21-20. Μέχρι τα μισά της περιόδου οι γηπεδούχοι σημείωσαν εννέα πόντους (πέντε ο Φλέμινγκ, από δύο οι Παναγιώτου-Τομάς) φέρνοντας το σκορ στο 29-21. Έως το 18’ η ΕΘΑ μείωσε στους έξι την διαφορά (31-25) ενώ με το τέλος του ημιχρόνου οι «κιτρινόμαυροι» προηγούνταν με 38-31.

Μέχρι το 32’ η ΕΘΑ ήταν μπροστά με 44-36, με τον Σολωμού στην συνέχεια να ευστοχεί σε τρίποντο και να μειώνει στους πέντε την διαφορά (44-39). Έως το 23’ η ΕΘΑ πέτυχε άλλους πέντε πόντους με τον Παρκς, φέρνοντας την διαφορά στους δέκα (49-39). Στην συνέχεια η ΕΝΠ ήταν βελτιωμένη, καταφέρνοντας μέχρι το 28’ να μειώσει στους δύο (52-50). Με το φινάλε της περιόδου η ΕΘΑ ήταν μπροστά με 54-52.

Με λέι απ του Τρισόκκα μπήκε στην Δ’ περίοδο η ΕΝΠ, ισοφαρίζοντας σε 54-54, ενώ έως το 34’ η ΕΘΑ ήταν μπροστά με 60-58. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πέτυχαν από ένα τρίποντο (Παρκς για ΕΘΑ, Μπάλογκαν για ΕΝΠ) με το σκορ να πηγαίνει στο 63-61. Στο 37:30 η ΕΘΑ ήταν μπροστά με 65-64, με τον Μπάλογκαν να ευστοχεί σε τρίποντο στην συνέχεια και να δίνει προβάδισμα στην ΕΝΠ με 67-65, ενώ στο 38’ ο Παπαδόπουλος με μία ελεύθερη βολή έκανε το 68-65. Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα η ΕΘΑ πέτυχε οκτώ πόντους (τέσσερις ο Παρκς, από δύο οι Σμιθ-Φλέμινγκ) παίρνοντας την νίκη με 73-68.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-19, 38-31, 54-42, 73-68

ΕΘΑ Έγκωμης (Χάντι Ελ Χατζ)

Παναγιώτου 6, Τόμας 12, Παρκς 20 (2), Φλέμινγκ 17 (2), Χιλ, Παπάμιχαηλ 6 (2), Χρίστου, Πυρίλλης 3, Κάσινος, Σμιθ 9.

Ε.Ν. Παραλιμνίου (Νικόλας Παπαδόπουλος)

Μάρκου 4 (1), Τρισόκκας 8, Ρέι 14, Πίγκραμ 1, Μπάλογκαν 24 (6), Σολωμού 3 (1), Παπαδόπουλος 1, Ρέινς 12, Έντουαρντ 1.

Από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.