Σε ποινή κάθειρξης 22 ετών καταδικάστηκε ο Ιωάννης Σμπώκος για την υπόθεση των TorM1

Σε ποινή κάθειρξης 22 ετών καταδικάστηκε ο Ιωάννης Σμπώκος για την υπόθεση των TorM1

Ποινή κάθειρξης 22 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στον Ιωάννη Σμπώκο, κρίνοντάς τον ένοχο για παθητική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που σχετίζονται με την υπόθεση αγοράς των αντιαεροπορικών συστημάτων TorM1.


Το δικαστήριο αναγνώρισε στον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την τέλεση των αδικημάτων, γεγονός που οδήγησε σε επιβολή μικρότερης ποινής από αυτή των ισοβίων.

Στους άλλους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης, τον Πέτρο Χριστοδουλίδη και τον Γιώργο Καμάρη, στέλεχος της εταιρίας Clavis η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον καθένα, με τριετή αναστολή για τον πρώτο και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ για τον δεύτερο, αναγνωρίζοντάς τους και τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους Γιώργο Χριστοδουλίδη και τον επιχειρηματία Πάνο Γερμανό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE