Συμμαχία για δημοτικές εκλογές 2019 συμφώνησαν Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ

Συμμαχία για δημοτικές εκλογές 2019 συμφώνησαν Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ

Συμμαχία για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου του 2019 ανακοίνωσαν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και Καλό Κόμμα (IYI Parti) της Μεράλ Ακσενέρ.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το απόγευμα σε επίπεδο αρχηγών θα στηριχθεί υποψήφιος του CHP στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη, την Αττάλεια και τα Άδανα και υποψήφιος του Καλού Κόμματος στο Ντενιζλί, Τρεπεζούντα, Σαμψούντα, Κοτζάελι, Καισαρεία και Όρντου. 

Στην πρώτη του δήλωση ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε: “Στη δική μας ατζέντα είναι η Τουρκία. Κάναμε συνεργασία σκεπτόμενοι την Τουρκία”. Από την πλευρά της η Μεράλ Ακσενέρ είπε ότι “ήταν μια όμορφη συμφωνία. Πιστεύω ότι κάναμε μια καλή αρχή”.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Από τη συνάντηση των διαπραγματευτών στο τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

Σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του Κυπριακού εισέρχεται η διαδικασία, με την σημερινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο πλευρών να αποτελεί το πρώτο βήμα της προετοιμασίας για το τετ α τετ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου.

BEST OF TOTHEMAONLINE