Το πρωί της Δευτέρας 17/10 η συνάντηση Ακιντζί – Λουτ

Το πρωί της Δευτέρας 17/10 η συνάντηση Ακιντζί – Λουτ

Στις 10 το πρωί ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/10 η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Λουτ έρχεται το βράδυ της Παρασκευής 14/12 στην Κύπρο, ενώ την Πέμπτη είχε συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Άγκυρα, ενώ προηγουμένως είχε συναντηθεί στην Νέα Υόρκη με τον Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Αναφέρεται επίσης ότι πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη της κ. Λουτ στο νησί από τότε που διορίστηκε ως προσωρινή σύμβουλος του ΓΓ τον Μάιο του 2018.

Η πρώτη της επίσκεψη ήταν τον Ιούλιο, οπόταν μετά από συναντήσεις με τις δύο πλευρές, τις εγγυήτριες δυνάμεις και την ΕΕ, ετοίμασε έκθεση προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.