Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη διαδικασία μέχρι τις ευρωεκλογές του Μάη

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη διαδικασία μέχρι τις ευρωεκλογές του Μάη

Τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο και τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού για τις εκλογές για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθορίστηκε η 2α Απριλίου 2019.

Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε το οδοιπορικό μέχρι τις ευρωεκλογές της 26ης του Μάη.  Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της στις 19 Απριλίου θα εκδοθεί το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για τη διεξαγωγή των εκλογών, θα γίνει ο διορισμός Γενικού Εφόρου Εκλογών, Εφόρων Εκλογής και Βοηθών τους και το ένταλμα Εκλογής προς το Γενικό Έφορο Εκλογής.

Στις 25 Απριλίου  θα γίνει η δημοσίευση της Γνωστοποίησης του Γενικού Εφόρου Εκλογής για τον καθορισμό της ημερομηνίας και του τόπου υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα διεξαχθεί στις 3 του Μάη. Στις 10 του Μάη θα εκδοθεί το διάταγμα του Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των Εκλογικών Τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων και τις 17 του Μάη η δημοσίευση της Γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.

Στις 26 του Μάη θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές, η διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων και η ανακήρυξη των εκλεγέντων Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την επόμενη ημέρα, 27 του Μάη, θα γίνει η επιστροφή του Εντάλματος Εκλογής από το Γενικό Έφορο Εκλογής στον Υπουργό Εσωτερικών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE