Ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε έκκληση για μια αξιόπιστη έρευνα για το φόνο του Κασόγκι

Ο ΓΓ του ΟΗΕ έκανε έκκληση για μια αξιόπιστη έρευνα για το φόνο του Κασόγκι

O Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκανε σήμερα έκκληση για μια "αξιόπιστη" έρευνα σχετικά με τον φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη.


"Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια αξιόπιστη έρευνα και να τιμωρηθούν οι ένοχοι", είπε ο Γκουτέρες, σε διάσκεψη στη Ντόχα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες για την υπόθεση πέραν των όσων έχουν μεταδώσει τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος ήταν αρθρογράφος της Washington Post. Δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου λίγο μετά που εισήλθε στο προξενείο. Το Ριάντ επανειλημμένως έχει αρνηθεί τα τουρκικά αιτήματα να εκδώσει τους ύποπτους για τη δολοφονία του Κασόγκι, ενός σφοδρού επικριτή του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.


Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Κάλπη χωρίς φαβορί: Η μάχη της 24ης Μαΐου και τα παζάρια της επόμενης μέρας-Προεκλογική ευθεία με φόντο την αβεβαιότητα

Η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου μπαίνει στην τελική της φάση, αλλά αντί για καθαρές γραμμές και προβλέψιμα σενάρια, το πολιτικό σκηνικό θυμίζει κινούμενη άμμο. Η Κύπρος οδηγείται σε μια εκλογική αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με αυξημένο αριθμό κομμάτων και με μια κοινωνία που εμφανίζεται πιο απαιτητική, αλλά και πιο επιφυλακτική από ποτέ.

BEST OF TOTHEMAONLINE