Επιστολή προς Λουτ από Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος»

Επιστολή προς Λουτ από Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος»

Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης «Ενωμένη Κύπρος» σε επιστολή της προς την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, αναφέρεται στην ανάγκη για «επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών βασισμένης σε ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι και κατά τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κρανς Μοντάνα με στόχο την  ολοκλήρωση  της  διαδικασίας βασισμένοι στο πλαίσιο του Αντόνιο Γκουτέρες».


Η επιστολή υπογράφεται από 76 οργανώσεις και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής και ανέλαβε να την διαβιβάσει στην κ. Λουτ η Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ),  Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, την οποία  Αντιπροσωπεία της Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας συνάντησε στο χώρο του Αεροδρομίου Λευκωσίας.
               
Μεταξύ άλλων, στην επιστολή, σημειώνεται και η ανάγκη, όπως η κοινωνία των πολιτών συμπεριληφθεί στη διαδικασία των συνομιλιών οι οποίες να οδηγήσουν σε ένα επανενωμένο νησί με μια μοναδική διεθνή προσωπικότητα, μια μόνο κυριαρχία και μια ιθαγένεια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η πολιτική δεν πήγε διακοπές: Τα 3+1 θέματα που σημάδεψαν την εβδομάδα και όσα έρχονται

Η πολιτική δεν πήγε διακοπές: Τα 3+1 θέματα που σημάδεψαν την εβδομάδα και όσα έρχονται

Μπορεί ο Αύγουστος να παραμένει για την πολιτική σκηνή, μήνας χαμηλών ρυθμών, όμως η εβδομάδα που ολοκληρώνεται μόνο ήσυχη δεν ήταν. Κυπριακό, συνταξιοδοτικό, νέα πολιτική περίοδος και Great Sea Interconnector βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο, με αρκετές από τις εξελίξεις να αποκτούν μεγαλύτερη σημασία όχι για όσα έγιναν ήδη, αλλά για όσα προμηνύουν από τον Σεπτέμβριο.