ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Τσουχτερό» πρόστιμο σε περιπτερά

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Τσουχτερό» πρόστιμο σε περιπτερά

 Εντοπίστηκε σε περίπτερο, ιδιοκτησίας Ελληνοκύπριου, ποσότητα 7 κιλών και 625 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο, 312 συσκευασίες των 20 τεμαχίων τσιγάρα διαφόρων μαρκών και 34 συσκευασίες των 20 τεμαχίων θερμαινόμενα τσιγάρα, κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Μελών του Αστυνομικού Σταθμού Λατσιών και Λειτουργών του Τμήματος Τελωνείων.


Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Τελωνείων  αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής αδασμοφορολογήτων εμπορευμάτων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, αφού παραδέχθηκε ότι τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.745, προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.

Ακολούθως, ο Διευθυντής του Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικη διευθέτηση των αδικημάτων που διαπράχθηκαν, με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους  €7.300.

Με την είσπραξη του πιο πάνω ποσού ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου αφέθηκε ελεύθερος, ενώ τα καπνικά προϊόντα, που κατασχέθηκαν, εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.