Νόμο για την μετανάστευση θα αποκτήσει η Γερμανία, τον πρώτο ανάλογο νόμο στην μεταπολεμική της ιστορία.
Παρά το γεγονός ότι η Γερμανία επί δεκαετίες -και ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1960- ήταν χώρα υποδοχής μεγάλων μεταναστευτικών κυμάτων, ποτέ δεν είχε νόμο που να ρυθμίζει τα σχετικά θέματα.
Τώρα όμως η μεγάλη μείωση της ανεργίας και η έλλειψη ειδικευμένων εργατικών χεριών σε πολλούς τομείς της οικονομίας καθιστούν απαραίτητο τον νόμο αυτό.
Αυτό αποφάσισε σήμερα το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο και πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στο Κοινοβούλιο όπου και αναμένεται να επικυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία.
Ο μεταναστευτικός νόμος διευθετεί το θέμα της μετανάστευσης για εργατικό δυναμικό που προέρχεται από χώρες εκτός ΕΕ.
Μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις για κάθε ελεύθερη θέση εργασίας ήταν υποχρεωμένες να αναζητούν εργατικό δυναμικό πρώτα από τη Γερμανία και στην συνέχεια από την ΕΕ.
Χαρακτηριστικό είναι πως μεγάλο ποσοστό καθηγητών Πανεπιστημίων προέρχεται από χώρες της ΕΕ.
Επίσης, η χώρα έχει ανάγκη από ειδικευμένους εργαζόμενους, κυρίως πανεπιστημιακής μόρφωσης και όχι ανειδίκευτους εργάτες.
Το νέο νομοσχέδιο για την μετανάστευση ρυθμίζει και το καθεστώς εργασίας για τους πρόσφυγες που έχουν φθάσει στη Γερμανία και που βρίσκονται υπό καθεστώς έγκρισης του καθεστώτος ασύλου τους.
Συνεπώς με τον νέο νόμο ανοίγει η αγορά εργασίας και για τους πρόσφυγες που έχουν αφιχθεί στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις