Παραιτήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Παραιτήθηκε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

«Στα τέλη του Φεβρουαρίου» ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις θα αποχωρήσει από το αξίωμά του, γνωστοποίησε, μέσω Twitter, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η δήλωση του Τραμπ, έρχεται μία ημέρα αφού ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που ήταν ανεπτυγμένα στη Συρία.

Ο νέος υπουργός Άμυνας «θα ονομαστεί σύντομα», πρόσθεσε ο Τραμπ, κάνοντας λόγο για «τρομερή πρόοδο» τη διετία κατά την οποία ο στρατηγός εν αποστρατεία ήταν επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά νέου εξοπλισμού, και «ευχαριστώντας τον για την υπηρεσία του».

Πάντως ο υπουργός Μάτις, στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών ε.α., διευκρίνισε ότι παραιτείται.

Στην επιστολή της παραίτησής του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Μάτις επισήμανε πως αποχωρεί ώστε ο Τραμπ να μπορέσει να διορίσει κάποιον οι απόψεις του οποίου είναι εγγύτερες προς τις δικές του.

Ο Μάτις προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου που είτε παραιτήθηκαν, είτε καθαιρέθηκαν, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που ο Τραμπ απέπεμψε -- μέσω Twitter -- τον Μάρτιο.

Κατά το Brookings Institution, οι αντικαταστάσεις, οι καθαιρέσεις και οι παραιτήσεις επί προεδρίας Τραμπ είναι περισσότερες από ό,τι επί των ημερών των τελευταίων πέντε αμερικανών προέδρων.

Η σεναριολογία για το μέλλον του Μάτις εντάθηκε τον Οκτώβριο, όταν ο Τραμπ είχε κρίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS πως ο υπουργός Άμυνας είναι «περίπου Δημοκρατικός» αφήνοντας να εννοηθεί πως πιθανόν θα αποχωρούσε από την κυβέρνησή του.



Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.