ΤΟΥΡΚΙΑ: Ενέκρινε νέα γεώτρηση στην Μεσόγειο από αμερικανικό γεωτρύπανο

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ενέκρινε νέα γεώτρηση στην Μεσόγειο από αμερικανικό γεωτρύπανο

Την έγκρισή του για νέα γεώτρηση στην Μεσόγειο, αυτή τη φορά στα ανοιχτά του Καράκατας στα Άδανα με την επονομασία Kuzupinar 1, έδωσε το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντενίζ.

Η γεώτρηση αναμένεται να ξεκινήσει την τελευταία βδομάδα του Ιανουαρίου 2019 και να κρατήσει τέσσερις μήνες.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τη νέα γεώτρηση θα διεξάγει το γεωτρύπανο Rowan Norway, το οποίο η Τουρκία ενοικίασε από την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies και αυτή τη στιγμή διεξάγει γεώτρηση Kuzey-Erdemli 1στα ρηχά νερά της Μερσίνας.

Η νέα γεώτρηση νοτίως του Καράκατας σε θαλάσσιο βάθος 90 μέτρων θα διεξαχθεί σε βάθος 4 χιλιάδες 100 μέτρα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Τουρκίας (ΤΡΑΟ) για τα επόμενα οκτώ χρόνια θα διεξάγει έρευνες στην περιοχή ανοιχτά των Αδάνων.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση Ισραήλ και Ιράν

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE